Vil starte dette blogindlæg med et vers fra en sang, som betyder meget for mig;

“Du synes din dag er så kedelig grå.
Hvad er det, du søger, hvad venter du på.
Når aldrig du under dig rist eller ro,
kan ingenting blomstre, og intet gro.”

 

Det handler om at give dig selv ro. Når du giver dig selv lov til ro, vil du kunne mærke, hvad du har brug for. Sæt tempoet ned og gør en ting ad gangen, så vil du opleve glæden ved enkeltheden og langsommeligheden.
Det handler ikke om, at du konstant skal befinde dig i denne tilstand, men mere at du er bevidst om at gøre det indimellem. Når du kun har fokus på en ting, nyder at gøre denne ene ting, vil din glæde ved at gøre det og få det i gjort færdig, i sig selv være en belønning for dig. Du vil kunne mærke du har nået dit mål. Du er lykkes.

Vi jager afsted og vil det hele på en gang, så vi opdager slet ikke alt det der lykkes for os, vi når ikke at glædes ved det, før vi er videre mod nye mål.

Øv dig i at tage holde små planlagte pauser i løbet af din dag. Zoom ind på dig. Og spørg dig selv; “Hvad har du brug for lige nu?”
Når vi prioriterer pauser er det med til at forebygge stress, det klarer hjernen og giver ro, det skærper koncentrationen og overblikket, hvilket vil gøre at du er langt mere klar til at præstere efter en kort pause end du er, hvis du dagen lang befinder dig i hamsterhjulet, altid på vej videre i høj tempo….

Så hvornår skal dine pauser være i løbet af din dag? Vær bevidst om at få dem planlagt. Hvis du har det som mig (altid på vej, altid et eller andet jeg skal ordne), så får du ikke holdt de små pauser i løbet af dagen. Derfor har jeg en fast rutine; Hver dag, når jeg kommer hjem fra job, sætter jeg uret på 10 min. Og jeg er nødt til at stille uret, for 10 minutter uden nogen gøren er laannngggg tid for mig. Det eneste jeg skal i de 10 minutter, er absolut ingenting! Og det skal jeg være bevidst om, for ellers er jeg igang med at planlægge en masse oveni hovedet (- måske kender du også det?) Jeg øver mig, det er svært, men det gør bare en kæmpe forskel at “hive” 10 minutter ud – KUN i selskab med dig selv.  Ingen mobil eller computer. Kun dig

Jeg vil opfordre dig til at prøve, mærke det på egen krop, vær med det der er, det der dukker op.
10 minutter ud af 48 timer….det er ikke meget at bede om.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *