Ville du ønske noget var anderledes, end det er lige nu? Hvis, hvorfor gør du så ikke bare noget ved det? Gør det der skal til, for at du får det bedre, end der hvor du er lige nu?

Det ved jeg godt. Det sker for langt de fleste. Det er frygten, der stopper dig. Men du oplever den ikke nødvendigvis som frygt. Den er i forklædning.  For frygten har mange måder at gøre dig opmærksom på, at du skal blive, hvor du er, også selvom du dybest set godt ved, at du ville få det bedre ved at handle.

Frygter viser sig ofte på 3 måder.

Den sætter tvivl i dig. Den får dig til at sætte spørgsmålstegn ved, om det nu også er den helt rigtige beslutning, det helt rette tidspunkt, det helt rigtige at gøre. Frygten mærker, at du har bevæget dig ud af komfortzonen, og derfor skynder den sig at skabe en masse spørgsmål i dine tanker, så du kommer i tvivl. Så du tøver og genovervejer dit valg. Så du får kolde fødder.

Det næste der sker, er at du begynder at stille dig selv en række spørgsmål om, hvordan det rent faktisk kan lade sig gøre at nå dit mål. Har du overhovedet økonomi til det-  hvordan skal det hænge sammen? Hvordan skal du finde et nyt job?  Hvordan finder du et nyt sted at bo osv. osv.

Derefter bliver du usikker på dine egne evner, kvaliteter, ressourcer. Kan jeg overhovedet det? Er jeg dygtig nok? Vil det lykkes? Og ikke mindst hvad vil andre tænke om det?

Du befinder dig nu i så megen ubehag, at du ikke har lyst til at handle på det der i første omgang (og måske stadig vil være) det bedste for dig. Du trækker dig tilbage til komfortzonen – det du kender, det du føler dig tryg i – også selvom det ikke nødvendigvis er det bedste valg for dig. Frygten sejrede.

Bekæmp frygten. Hvad er et lille skridt, du kan tage på vej hen mod der, hvor du gerne vil være. Et skridt du ved, du godt kan tage og stadig føle en vis form for sikkerhed, tryghed, tillid og tro på at det nok skal gå. Så vil frygten langsom slippe sit tag i dig og du vil være på vej hen mod dit mål.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *