Indhentes du af dine historier

Måske har du det som mig, at dine historier indhenter dig…

Kender du det, at du oplever et eller andet som efterfølgende skaber en følelse i dig? Måske er det en lugt der vækker et barndomsminde? Måske er der en, der siger noget til dig, som bringer en følelse frem i dig? Måske hører du en sang, der vækker minder? Måske ser du noget, der får dig til at føle dig utilpas?

Mange af disse følelser er relateret til noget, vi har oplevet FØR, men som en ny situation igen puster liv i. Når det er positive følelser, vækker det ekstra glæde hos os. Vi mindes det gode tidligere oplevelser har givet os og kobler det sammen, med det vi står i. Det samme gør sig (desværre) også gældende, når det vi oplever, vækker negative følelser i os – også selvom den nye situation absolut ikke er den samme!

Sådan en situation har jeg lige været i… jeg oplevede, at fortiden indhentede mig. På den negative måde. Intentionen fra afsenderen havde INTET på sig, men min historie udløste negative følelser, som jeg koblede til det, jeg stod i. Det nye blev til det gamle! Jeg blev fanget i de følelser, jeg havde oplevet i lignende situationer. Mit humør skiftede som et trylleslag, og mine følelser blev projekteret over på personens handling. Personen var uskyldig… det var min historie, der tillagde personen egenskaber. Egenskaber, som denne person ikke besidder, men som pludselig blev det, jeg tillagde personen, grundet fortiden.

Vi bærer alle på historier… husk at dine historier er sket. Det du oplever lige nu, har du ikke oplevet før. Stop op – Spørg dig selv; “Er det mine historier, der vækker følelser i mig lige nu?”

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *