Når vi sammenligner os med andre, sammenligner vi os oftest med personer, som har mere end os, som ser bedre ud, tjener mere, som har mere succes end os selv osv. osv. Det er meget sjældent, at vi sammenligner os med personer, som har mindre end os selv.

Når vi konstant sammenligner os med andre, som har mere end os, klare sig bedre, er det sted vi ville ønske vi var, så bringer vi os selv i en følelse af ikke at være gode nok bare i os selv; vi ved ikke nok, vi kan ikke nok, vi lykkes ikke nok, vi er ikke dygtige nok, pæne nok …

Hvis vi istedet skifter vores udgangspunkt til; “Jeg sammenligner mig kun med mig selv” så bliver det meget lettere at være til, at opnå tilfredshed med sig selv. For så er det sted, du sammenligner dig udfra jo altid dig, og der hvor du er i dit liv. Du måler dig selv, i det du kan her og nu, i forhold til det du vil, det du drømmer om, de mål du sætter dig i dit liv…Det er dig, der har sat kursen, det er dig der bestemmer, hvor du vil være, og hvad du vil handle på. Du har taget ansvaret for dig selv, og der hvor du vil være i dit liv – i forhold til dig og ingen andre!

Det rigtige sammenligningsgrundlag – og det kærlige valg overfor dig selv – er derfor at sammenligne dig KUN med dig selv.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *