Når vi beslutter os for, at vi vil ændre noget i vores liv; det kan være tabe sig, motionerer mere, spise mindre slik, spise mere sundt, holde op med at ryge osv. Så starter vi ud med masse af gå-på-mod og en tro på, at vi lykkes (ellers havde vi nok ikke valgt det).

Fejl nr. 1: Vi vil så hurtigt, det er muligt, nå vores mål. Det kan KUN gå for langsomt. Men jeg er sikker på, at du har brugt mange timer, dage, uger og år på at være hvor du er lige nu. Det er ikke lige sket hen over natten.  Dit mål når du derfor heller ikke på kort tid, selvom du ville ønske det var sådan.Det kræver en stor portion tålmodighed. Undersøgelser viser, at det tager gennemsnitslige 2 måneder at ændre en vane.

HVORFOR? Er du bevidst om, hvorfor du ønsker denne forandring? Prøv at forestille dig en skal fra 1-10, hvor 10 er lig med max motivation. Hvor placerer du dig på skalaen? Hvis du ikke er på 9-10, hvad skal der til, for at du kommer derop?

Forestil dig at du når i mål, hvad kan du så, som du ikke kan nu? Hvilken følelse(r) vil det give dig? Hvordan vil det påvirke dit liv? Hvordan vil du vide, du er i mål? Skal du kunne løbe 10 km, gå 25 km, reduceret antallet af cigaretter eller være helt slut. Må du spise slik en dag eller ikke rører slik osv.

HVAD? Hvad skal du forberede, inden du starter? Skal du have fat i udstyr? Skal du have lavet aftaler med andre om, at du har brug for deres hjælp og støtte? Måske kender du andre, der har stået samme sted som dig, som du kan få gode råd af. Har du brug for en makker, en der har samme mål som dig fx. droppe smøgerne, gåtur hver dag, så du forpligter dig overfor et andet menneske. Skal du have smidt al det usunde ud og købt sunde alternativer. Skal du ryge din sidste smøg? eller må du ryge 2 hver dag den første tid.

HVORDAN? Har du besluttet dig for, hvornår du præcis går i gang? Har du lavet en plan, fx. skrevet på et stykke papir der ligger fremme, så du husker dit løfte til dig selv. Eller sat et foto op af dig selv, fra da du vejede mindre end nu, hvis det er dit mål.

Hvad gør du helt præcis, når du går igang? Hvornår på dagen starter du? Sørg for faste aftaler med en evt. makker lægger 100% faste.

Hvad gør du, hvis motivationen ikke er tilstede? Du er træt efter arbejdet, det regner, du er lækkersulten osv. Det letteste er, at udskyde det til i morgen (men i morgen er det endnu lettere at udskyde det til dagen efter osv.osv.)

Jeg har oplevet mange, der har haft succes med at bruge denne sætning;

Jeg skal gå også selvom jeg er træt, har meget arbejde der skal laves, det er koldt… “

Du starter med at fortælle hjernen, hvad du skal. Det husker den. Det er det, den navigerer efter = du skal gå. Hvis du sagde; “jeg er træt”, så ville hjernen gå efter hvile, for du har fortalt den, du er træt.

Dit første step hen mod målet er nu parat til at blive søsat. Planen er klar. Du er klar. Sæt igang.

STEP 2 vil handle om vejen hen mod målet. Her klædes du på til at holde i og blive ved, selv når målet syntes uendeligt langt væk.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *