Fra skæld ud til kærlig omsorg

Måske oplever du dage, hvor du bare ikke kan finde “Ja hatten” frem. Dage hvor din indre dialog konstant kredser omkring alt det, der ikke lykkes for dig, alt det du ville ønske, var anderledes, hvor livet gør ondt og din indre kritikker har travlt med at bekræfte dig i alle dine negative tanker.

Sådanne dage har jeg ofte haft. Hvor jeg har været “fantastisk” til at grave mig selv dybere og dybere ned i hullet. Hullet hvor der ikke findes positive løsninger, der hvor byrden føles så tung, at det næsten er umuligt at stå oprejst. At følge spiralen nedad har været umådelig let – nærmest ligesom at tage en rutsjetur – mens vejen op igen har været som en ørkenvandring før alt det tunge slap helt. Jeg brugte utrolig megen energi på disse rutsjeture… Men jeg var ikke i stand til at skifte mine tanker, når jeg mærkede de sneg sig ind på mig. Jeg fulgte bare med dem – lod dem styrer mit liv.

Heldigvis fik jeg kendskab til en fantastisk øvelse, som jeg bruger, når den indre kritiker begynder at røre på sig, begynder at snakke grimt til mig. Den har jeg virkelig lyst til at dele med dig. Jeg håber, dine dage med kritikeren derved kan reduceres, så du kan gå fra skæld ud til kærlig omsorg.

Find et billede af dig selv fra da du var en lille. Et billede som vækker kærlige følelser i dig. Kik på det. Spørg dig selv; “Kan jeg sige de samme grimme ting til hende (ham), som jeg lige nu siger til mig selv?” Jeg gætter svaret er; “NEJ”.

Dette lille fine væsen er dig, så hvad vil du sige til ham/hende, du ser foran dig? De ord du siger der, er til dig, lige nu! For dette lille fine vidunder ER dig, og du fortjener hvert af ordene. Sæt disse istedet for skæld ud – giv dig selv omsorg.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *