“Hvis du koncentrerer dig om at finde det gode i enhver situation, vil du opdage at dit liv pludselig bliver fyldt med taknemmelighed, en følelse der nærer sjælen”.

Harold Kushner (amerikansk jødisk rabbiner, født 1935)

 

Dit fokus i din hverdag skaber du. Dine tanker skaber følelser indeni dig. Følelser og tanker skaber dine handlinger.

Du kender det allerede, de dage hvor livet er en leg, er det ikke svært at tænke gode og positive  tanker. Med det udgangspunkt vil dine handlinger også være gode og støttende for dig. De giver dig glæder, bringer dig i overskud og nærer dig. Livet er en leg…

Omvendt vil der også være dage, hvor skyerne hænger over dit hoved og tynger dig nedad. Sådan en dag havde jeg forleden, og jeg var rigtigt godt på vej til at presse mig selv endnu længere ned i dyndet. Jeg lod mine tanker tage styringen, hvilket gav mig en følelse af opgivenhed, magtesløshed og ikke at være lykkes. Min energi faldet markant, optimismen med og mulighederne forsvandt i takt med mine tanker styrede mig. Det kunne have forsat sådan længe, men jeg tog et bevidst valg, som jeg ved virker for mig. Jeg gik mig en lang tur, og i takt med at jeg fik mig rørt, begyndte tankerne at falde på plads og humøret steg. Jeg genvandt styringen over tankerne.

Du har styringen i dit liv – du styrer dine tanker. Derfor har du en dag, hvor dit liv ikke er legende let, så arbejde med dine tanker. Få fokus på det der virker, det du glædes ved. Det kan være svært i øjeblikket, så derfor kan jeg anbefale dig at gøre følgende;

Start hver dag med at skrive 3 ting ned, du glæder dig til idag. Gerne i en lille bog, så du har det hele samlet. Og slut din dag med at skrive 3 ting ned, der gav dig glæde. Du vil derved rette dine tanker og dit fokus imod det der gør dig glad “… dit liv pludselig bliver fyldt med taknemmelighed, en følelse der nærer sjælen”

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *