Tryghed og forandring. Måske tænker du, at de er hinandens modsætninger og ikke kan forenes, men altid vil modarbejde hinanden.

Med udgangspunkt i mig selv, vil jeg forsøge at give dig et billede af, hvordan disse rent faktisk kan støtte hinanden, så du både får dit behov for tryghed og forandring opfyldt. MEN også, hvordan de kan spænde ben for dig, hvis du ikke er opmærksom på, hvad der sker i dig.

Jeg er tryghedsnarkoman – er det og har altid været det.
Jeg har også en voldsom trang til forandring og fornyelse.
Ofte står jeg i situationer, hvor jeg higer efter det nye, men tager ikke skridtet, da mit behov for tryghed holder mig tilbage. Det efterlader mig i et vaccum, da ingen af de to behov derved opfyldes – jeg ender med at være mellemtilfreds, ikke rigtig føle jeg rykker på mine drømme. Førhen gjorde jeg ofte det, at så handlede jeg bare på det jeg ville forandre, og når jeg så stod i det føltes det ikke rart. Jeg var utryg, og behovet for tryghed var større for mig end at få forandringen, så jeg stoppede helt og trak mig tilbage i mit “sneglehus”.  Her var alt trygt og godt, men jeg stod stadig med ønsket om forandring, hvilket var blevet yderligere forstærket.

Jeg lærte følgende, at når mit behov for forandringer opstår, skal jeg istedet for at kaste mig hovedkulds ud i det, finde ud af hvad kan jeg gøre hen imod den forandring, jeg søger. En handling, hvor jeg stadig føler mig tryg. Se hvad der så sker, og hvad kan jeg gøre derfra. Hele tiden arbejde udfra at trygheden er intakt. Når den er det, kan jeg arbejde henimod den forandring, jeg ønsker mig, dvs. jeg får begge behov opfyldet. Jeg oplever at lykkes, at være tilfreds da min 2 vigtigste behov bliver opfyldt.

Hvilken af disse 6 behov er allervigtigst for dig at få opfyldt, for at du trives?

Måske bremser den ene af dine behov det andet. Så tænk, hvad er en ting jeg kan gøre lige nu, så jeg holder fast i den kurs, jeg har sat og som jeg virkelig gerne vil have mere af i mit liv.

Bliv bevidst om dine behov.
Og følg din kurs – dit mål.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *